EOS چیست ؟

EOS چیست ؟

در این مطلب چه می خوانیم:

EOS رتبه 16 ارزهای دیجیتال است که خود را قاتل اتریوم معرفی می کند.. این رمز ارزبا مبلغ 2/4 میلیارد دلار مارکت کپ Marketacap ارزش بازار توانسته است در رتبه 16 بازار قرار بگیرد.( در زمان نوشتن این مطلب).در ادامه به نحوه عملکرد این ارز دیجیتال و علت این نام گذاری خواهیم پرداخت.

شعار این ارز دیجیتال این است که که قابلیت انجام تراکنش های میلیونی در ثانیه را دارد و در ضمن برای انجام تراکنش های آن نیازی به پرداخت کارمزد نیست.

پروژه EOS یک پلترفم مشابه با اتریوم است که سرعت تراکنش های آن بالا تر از اتریوم است.

در پلتفرم EOS می توان قرارداد های و همچنین از DApp ها هم استفاده کرد.

به طور کلی یکی از اهداف EOS به دست گرفتن اینرنت است. یعنی می توان گفت مخالف اینترنت فعلی است، دلیل آن هم این است که مثلا توییتر قادر است اکانت افراد را بنا به صلاح دید مسدود کند از این موارد می توان به بستن اکانت توییتر دونالد ترامپ در زمان انتخابات ایالت متحده اشاره کرد.

یکی از مسائلی که EOS با آن مشکل دارد این است که چرا باید تمام اطلاعات و تمام قدرت دست یک شبکه مثل توییتر باشد و آن هم دست مدیران آن شبکه. یعنی آن ها مطابق با صلاح دید خود می توانند اکانت یک شخص را حذف کرده یا آن را مسدود کنندو پیام های شخص مورد نظر را در معرض نمایش نگذارند.

EOS خود را یک اینترنت می بیند که به صورت غیر متمرکز اطلاعات را ذخیره می کند. یعنی دیتا ها در یک بانک اطلاعاتی در یک شرکت خاص ذخیره نمی شود و می توان اپلیکیشن ها را بر روی این پلتفرم پیاده کرد.

سوالی که پیش می آید این است که چرا جایگاه EOS اول نیست ؟و چرا و جایگاه آن با اتریوم متفاوت است؟

خوب باید گفت که EOS دارای الگوریتم متفاوتی نسبت با اتریوم است. به این صورت است که در نظر دارد تایید تراکنش ها را به جای استفاده از کلی ماینر ( درست بر عکس بیت کوین) که آن را تایید کنند و به اجماع برسانند ، به اشخاصی دارای سهام در این پلتفرم هستند یعنی توکن EOS خریداری کرده اند بسپارد . که در این صورت آن ها قابلیت تصمیم گیری در شبکه را دارند.

پس می توان گفت اگر کسی توکن EOS نداشته باشد جایگاهی در تصمیم گیری ندارد. مورد بعدی در نحوه عملکرد این پلتفرم این است که سهام دار ها رای گیری می کنند و یک تعداد آدم محدود را انتخاب می کنند که این آدم ها تراکنش ها را تایید می کنند. یعنی تعداد آدم هایی که تراکنش هارا تایید می کنند بسیار محدود است.

در بیت کوین مثلا اگر 4000 نفر قرار بود این تراکنش ها را تایید کنند اینجا تعداد افراد تایید کننده 21 نفر است که این امر باعث بالا رفتن تعداد تراکنش ها می شود. که این یکی از مواردی است که مورد انتقاد قرار گرفته است.

مزیت EOS

مزیت این تکنولوزی

  • ولیدیتوها پاسخ گوی تمامی اعمال خود هستند و اگر جامعه از عملکرد آن ها رضایت نداشته باشد قادر به پس گیری رای خود هستند.
  • با توجه داشتن استخر کوچکی از ولیدیتورها (اعتبارسنج‌ها) مدت زمان تأیید تراکنش‌ها بسیار کوتاه است. به علاوه به علت رای گیری که هر روز انجام می شود هر گونه مشکلی در اجتماع کوچک رای دهندگان به سرعت برطرف می گردد.

عرض ارز دیجیتال EOS دارای رشد سالیانه 5% است که حدود 1% از آن در انتهای سال تلاش‌های آنها در طول سال به منظور تشویق به ولیدیتورهای بلاک‌ها داده می شود. پروتکل اجماع اختصاصی EOS، پتانسیل بالایی برای مقیاس‌پذیری دارد. هر چقدر جامعه شبکه بزرگتر شود، تاثیر بر روی سرعت تراکنش ها نمی گذارد که از دلایل آن می توان به کم بودن تعداد ولیدیتور‌های روزانه برای معتبرسازی بلاک‌ها، باعث می‌شود سرعت تراکنش‌ها همچنان بالا بماند.

عرض ارز دیجیتال EOS

بنیان گذار EOS

یکی از توسعه دهندگان ارشد و بنیان گذاران EOS آقای دنیل لریمر است که بسیار در این حزه معتبر است.

اتفاقی که افتاد این است که این شخص استفای خود را اعلام کرد و این امر موجب ریزش شدید این ارز دیجیتال و این شبکه شد.

بنابراین باید دقت کرد که پروژه هایی که هنوز در حال توسعه هستند باید رصد کرد که این پروژه ها به دست چه کسانی است زیزا تمامی عوامل مختلف می تواند بر روی سرمایه گذاری افراد تاثیر خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در این مطلب چه می خوانیم: