تزوس یک پروژه در بستر بلاک چین است که در سال 2017 به صورت ICO (ارزهای اولیه ) اتفاق افتاد و جذب سرمایه نسبتا بالایی برای آن اتفاق افتاد. پس از مدتی افراد حاضر در راس کار به مشکل برخوردند که این موضوع باعث زیر سوال بردن شهرت این ارز دیجیتال شد و این موضوع باعث ایجیاد نا امنی و بی اعتمادی در بین افرادی که در این پروژه سرمایه گذاری کرده بودند شد.در این هنگام به دلیل نوع قراردادی که ما بین افراد و عاملان این پروژه بسته شده بود، سرمایه مردم را به آن ها برنگرداندندباز نگشت. پس از سپری شدن این دوران این ارز دوباره جایگاه و محبوبیت خود را بدست آورد.
این پروژه یک پلتفروم همانند ایاس یا اتریوم است که شما قادر خواهید بود قراردادهای هوشمند را در بستر آن انجام دهید . همچنین می توانید اپلیکیشن های غیر متمرکز ( DeApps) را بر روی آن ایجادکنید.
این ارز در رتبه 30 ارزهای دیجیتال قرار دارد.
مزیت رقابتی تزوس
همانطور که گفته شد این پروژه یک پلتفرم همانند اتریوم است که تغییراتی بر روی آن اعمال شده است.
تزوس در White Paper (نسخه اولیه یک پروژه که در آن نحوه عملکرد و ویژگی های پروژه توضیح داده می شود) تاکید کرده است که خود اصلاحگر است، پس می توان گفت مزیت تزاس بحث خود اصلاحگری است.
خود اصلاح گری چیست ؟
زمانی که یک پروژه در حرکت است ممکن است دارای معایبی باشد ، به طور مثال یک قسمتی از پروژه دارای عملکرد ضعیفی است. مثلا در سال 2017 متوجه ایراداتی در تراکنش های بیت کوین شدند. کاری که انجام دادند شروع به برطرف کردن این ایرادات کردند و تغییراتی را بر روی انجام دادند (هارد فورک ) که نتیجه آن به وجود آمدن Bitcoin Cash بود.
این در حالی است که تزوس خود اصلاحگر است یعنی می تواند آپدیت شود و نیازی به هارد فورک ندارد. پس می توان گفت این یکی از ویژگی های مثبت تزوس می باشد.
نحوه عملکرد تزوس
تزوس از الگوریتمی به نام LPOS استفاده می کند.این الگوریتم یک الگوریتم مابین الگوریتم اتریوم و ایاس است.
نحوه عملکرد تزوس به این شکل است که از شما می توانید مقداری پول را قفل کنید که پس از شما می توانید به عنوان تایید کننده بلاک و کسی که وظیفه امن کردن این پلتفرم را بر عهده دارد عمل کنید و همچنین تایید کردن تراکنش ها نیز بر عهده شما خواهد بود . راه بعدی که تزوس در اختیار شما می گذارد این است که توکن مورد نظر خود را به افرادی که در این زمینه مهارت دارند بدهید و در قبال آن سود دریافت کنید.
معایب تزوس
بالغ نبودن شبکه تزوس یکی از معایب آن است. یعنی هنوز افراد زیادی بر روی این بستر قرارداد هوشمند اجرا نکرده اند و اپلیکیشن های مختلف بر روی آن ایجاد کنند. به همین علت پروژه ای که می توانست بسیار بزرگ باشد تبدیل به یک پروژه نابلغ و کوچک شده است که جای رشد بسیاری دارد. به همین علت پیشنهاد می شود اگر می خواهید سود بیشتر دریافت کنید در پروژه های رقبای آن سرمایه گذاری کنید زیرا در مقایسه با سایر پروژه ها ممکن است خیلی سود آور نباشد.
مورد بعدی که از معایب این پروژه به شمار می رود بد بودن ذهنیت مردم نسبت به این پروژه است که این موضوع به اتفاقات پیش آمده در سال 2017 که در بالا به آن اشاره کردیم باز می گردد که باعث از دست رفتن اعتماد مردم به این پروژه شد. اگرچه این مشکلات پس از مدتی حل شد و اتفاقات مثبتی برای این پروژه رقم خورد ولی تاثیر منفی خود را بر ذهن مردم گذاشت. مردم از سرمایه گذاری در این پروژه ترس دارند و نگران هستند که اتفاقاتی مشابه با سال 2017 بار دیگر تکرار شود.
توکن تزوس
در حال حاضر این ارز در رتبه 30 ارزهای دیجیتال قرار دارد. نماد اختصاری این ارز دیجیتال XTZ است.