Arweave بلاک چین ذخیره اطلاعات

Arweave

در این مطلب چه می خوانیم:

Arweave یک پروتکل ذخیره سازی اطلاعات است که بر اساس فناوری Blockweave ساخته شده است.

اول از همه باید دانست که Arweave در حال توسعه یک شبکه زیر بنایی که در آن داده ها می توانند برای همیشه ذخیره شوند و قابل دسترس باشند.

این کمپانی در سال 2017 تاسیس شد و در ابتدا Archain (آرچین ) نام داشته است.در سال 2018 نام خود را تغییر می دهد .

ماموریت Arweave این است که ذخیره سازی کم هزینه و دائمی اطلاعات را انجام دهد و از طریق بلاک چین Blockweave این هدف را محقق ساخته است.

در تاریخ دسامبر 2020 Arweave با سولانا (Solan) همکاری کرد تا تمامی اطلاعات این بلاک چین را روی خود ذخیره کند.

سرعت بالای تراکنش ها در شبکه سولانا حاکی از آن است که، حجم بسیار زیادی از اطلاعات تولید می شود که ولیدیتور ها و تایید کنندگان سولانا به زودی برای ذخیره سازی این اطلاعات به مشکل خواهند خورد.که در نهایت امنیت شبکه مختل خواهد گردید.

Arweave با پروژه های دیگری هم چون Filecoin، sia که در زمینه ذخیره سازی غیر متمرکز اطلاعات فعالیت دارند، متفاوت است.به طور مثال یکی از بزرگترین تفاوت ها ی آن، این است که داده هایی که تو این بلاک چین ذخیره می شوند تا ابد داخل آن باقی می مانند و همچنین شما برای ذخیره سازی این اطلاعات تنها یک بار هزینه می پردازید.

در حالی که مابقی پروژه های فعال در این زمینه فقط تا زمانی داده های شما را ذخیره می کنند که به کامپیوتر هایی که به شبکه آنها متصل هستند در ازای ارائه این خدمات هزینه می پردازند.

در Arweave هر تغییری که شما تمایل داشته باشید در اطلاعات اصلی و اولیه خود اعمال کنید به صورت یک کپی از داده اولیه در می آید و اطلاعات اصلی خودتان بدون تغییر باقی می ماند.

 

بنیانگذاران Arweave

سم ویلیامز (Sam Williams)موسس پروژه Arweave، می باشد. او تجربه بسیاری در حوزه طراحی و اجرای سیستم غیرمتمرکز دارد و پروژه های متفاوتی مثل سیستم عامل‌های توزیع را به انجام رسانده است. او همچنین از طرفداران تمرکز زدایی می باشد. قبل از انجام این پروژه او در  Minespider و Loki Foundation مشغول به فعالیت بود.

 

ساختار Arweave

ساختار Arweave

پروتکل Arweave از دو لایه تشکیل شده است :

Blockweave و Permaweb

 

Blockweave

این لایه شبیه به بلاک چین است ولی یک تفاوت اصلی با بلک چین دارد. محتوای هر بلاک شامل اطلاعات بلاک قبلی است اما محتوای یک بلاکی که به صورت تصادفی انتخاب می گردد، که اصطلاحا بلاک یاد آوری یا Recall block نام دارد ، هم در بلاک ذخیره می شود.

همچنین به جای اینکه در هر بلک فقط اطلاعات مربوط به تراکنش ها ثبت شود ، داده های ذخیره شده داخل بلاک های دیگر هم به ثبت می رسد.

برای اینکه راحت تر متوجه این موضوع شوید یک هارد کامپیوتر را تصور کنید که همه اطلاعات را در پوشه های مختلف بر اساس زمان ذخیره سازی آن ها تقسیم بندی کرده است.این سازمان بندی دقیق و منحصر به فرد، بخشی از مکانیزم اجماع Arweave می باشد که به آن Proof of Random Access و یا اثبات دسترسی تصادفی گفته می شود. که به اختصار Spora نام دارد.

این الگوریتم باعث می شود تمامی نود های شرکت کننده تا جای ممکن اطلاعات ذخیره کنند. به طور مثال تصور کنید که شما یک نود در شبکه Arweave هستید که باید یک بلاک تولید کنید و پاداش تولید بلاک و هزینه تراکنش درون بلاک را دریافت کنید.برای دریافت پاداش بلاک شما باید اطلاعات دو تا بلاک را تایید کنید.یکی از آن ها بلاک قبلی است و دیگری همان Recall block است که همانطور که گفته شد به صورت تصادفی انتخاب می شود.

در غیر این صورت پاداش بلاک را تایید نخواهید کرد.این کار نود ها را تشویق می کند که تا جای ممکن اطلاعات بلاک های دیگر را در خود ذخیره کنند.

نکته جالب توجه در مورد Arweave استفاده از مکانیزم تصادفی است که در شبکه Monero از آن استفاده شده است.

 

Permaweb

Permaweb

این لایه همان بخشی است که به کاربر ها اجازه می دهد که بتوانند به اطلاعات ذخیره شده Arweave دسترسی پیدا کنند.

در اصل Permaweb یک وب غیر متمرکز و دائمی است که در بستر Arweave ساخته شده است و تمامی اپلیکیشن های Arweave در آن فعالیت می کنند.

قرار داد های هوشمند آن به نام Smartweave در Permaweb هستند و از درگاه هایی که کاملا شبیه به وب سایت های معمولی هستند قابل دسترسی می باشند.

از آنجایی که پروتکل Arweave از Http استفاده می کند هر اطلاعاتی که در Permaweb است می تواند در اینترنت، ایندکس و استفاده شود.

Arweave می تواند بیش از 5000 ترامنش در ثانیه انجام دهد.

 

کوین Arweave

کوین اصلی آن AR است و به اری پرداخت هزینه های تراکنش Arweave، ذخیره اطلاعات ، تعامل با اپلیکیشن های داخل Permaweb و جا به جایی AR کوین ها ،  از آن استفاده می شود.

کوین بیس در این پروژه سرمایه گذاری کرده است.

 

توکنومیکس این پروژه به این صورت است که 3% از کل توکن ها به advisor ها یا مشاوران می رسد و 13% از آن متعلق به تیم پروژه می باشد.

به دلیل اینکه داده های سولانا روی این شبکه ذخیره می شود ، هرچه استفاده از سولانا بیشتر باشد و اطلاعات بیشتری تولید کند ، نیاز به فضای ذخیره سازی هم بیشتر می گردد و همین مورد باعث افزایش تقاضا درArweave می شود.

در حال حاضر این پروژه Rank-64 را در وبسایت . Coinmarcketcap.com به خود اختصاص داده است. و در صرافی های معتبر از جمله بایننس هم لیست شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در این مطلب چه می خوانیم: