به طور کلی می توان گفت بلاک چین یک نوع از لجر توزیع شده یا همان DLT است که که به عنوان یک لجر دیجیتالی غیر متمرکز از تراکنش عمل می کند و یک نسخه از خود را در یک شبکه بر روی Device های مختلف کپی می کند. این به این معنی است که تاریخچه کامل هر تراکنش در شبکه برای تعداد زیادی از این Device ها ذخیره می شود. به این Device ها Node گفته می شود.
درمورد بلاک چین بیشتر بدانید.
وظیفه Node ها امنیت بلاک چین و همچنین تغییر ناپذیر کردن آن است. هر نود در شبکه یک هویت منحصر به فرد دارد که اجازه می دهد در شبکه با مابقی نود ها در ارتباط باشد.
انواع Node
یکی از انواع Node ها Full Node ها هستند که مجبورهستند تا همه تاریخچه تراکنش های بلاک چین را بر روی حافظه خود داشته باشند. Full Node ها مسئول تایید بلاک های مایند شده و همچنین تراکنش ها هستند.
نوع دیگر Node ها Lightning Nodes هستند که این Node ها بر خلاف Full Node ها نیازی به ذخیره تاریخچه همه تراکنش ها ندارند و تنها برای تایید تراکنش های شبکه نیاز به دانلود Header Block ها دارند.
هیچکدام از نود هایی که نام بردیم چیزی به عنوان پاداش ساخت بلاک دریافت نمی کنند و تنها منبع درآمدشان از طریق تایید تراکنش است.
وظایف Node ها
- Nodeها در ابتدا چک می کنند که آیا این بلاک ها در تراکنش ها معتبر هست که آن ها را تایید کنند یا آن ها را رد می کنند.
- بعد از تایید Nodeها این بلاک ها تراکنش ها را ذخیره می کنند.
- Nodeهااین تاریخچه از تراکنش ها را به مابقی Nodeهای شبکه ارسال می کنند.
ماینر ها
بسیاری از افراد ماینر ها را با نود ها اشتباه می گیرند. یک ماینر همواره به یک Full Node نیاز دارد که بتواند تراکنش های مورد تایید برای ایجاد یک بلاک جدید را به کار گیرد.
پس وقتی صحبت از یک ماینر منفرد می شود باید خود نیز یک Full Node نیز داشته باشد. چناچه یک ماینر به یک Mining pool متصل باشد آن استخر تنها نیاز به یک Full Node دارد و این اطلاعات را در اختیار تمام ماینر های آن استخر قرار می دهد.
تفاوت Node ها و ماینر ها
به طور کلی می توان گفت هر ماینر یک نود محسوب می شود زیرا به غیر از ایجاد یک بلاک جدید ، وظیفه تایید تراکنش ها را نیز بر عهده دارد، ولی هر نود یک ماینر نیست زیرا الزاما بلاک های جدیدی را ایجاد نمی کند. نا گفته نماند که تعریف های مختلفی از نود ها در شبکه های های مختلفی وجود دارد و در اینجا چیزی که ما بیان کردیم یکی از تعاریف نود ها در قالب شبکه بیت کوین است.
نود ها در هر بلاک چین دارای انواع مختلفی می باشند و همچنین وظایف متفاوتی بر عهده دارند. در ادامه به بررسی نود های شبکه بیت کوین می پردازیم.
نود های شبکه بیت کوین
برای Node شدن در شبکه بیت کوین مقداری الزامات وجود دارد. افراد با کامپیوتر های شخصی و خانگی خود می توانند یک Full Node شوند و مثل ماینینگ نیازی به داشتن سخت افزار خاص یا ماینر نیست. کافی است کامپیوتر مورد استفاده آخرین نسخه از ویندوز یا سیستم عامل را را داشته باشد، 7 گیگابایت حافظه داخلی جهت ذخیره تارخچه تراکنش های بیت کوین داشته باشد، 2 گیگابایت رم داشته باشد و همچنین اینترنتی با حداقل سرعت 50 کیلوبایت سرعت بارگزاری. در انتها باید حداقل در طول یک روز حداقل 6 ساعت آنلاین باشد. در صورت داشتن شرایط گفته شده با دانلود نرافزار اجرای نود از سایت Bitcoin.org به نام Bitcoin Core ، کاربر می تواند به یک Full Node در شبکه بیت کوین تبدیل شود. البته قبل از Node شدن باید هزینه های این کار به خوبی بررسی شود.
طبق داده های وبسایت bitnodes.io در حال حاضر 15723 Node در شبکه بیت کوین در دسترس قرار دارد.